Ugnrostad pumpa

  • Pumpa / vintersquash
  • Raps- eller olivolja
  • Salt
  1. Halvera pumpan och gröp ur den mjuka inre delen.
  2. Skiva pumpan i medelstora klyftor med skalen på. Skär klyftorna minst i halvor.
  3. Värm ugnen till 220 grader.
  4. Salta och smörj in klyftorna ordentligt med olja. Baka dem sedan i mitten av ugnen tills de helt mjuknat och nåt en krämig konsistens. Man kan använda en plåt eller ugnsform men de bli bäst om de har gott om plat och inte ligger för tätt ihop, då svettas de!
  5. Beroende på klyftornas storlek tar det ungefär 30-45 minuter. Det gäller att känna med gaffel och provsmaka!
  6. Fantastisk goda som de är med bara salt men om man vill kan man krydda med vitlök, timjan (tillsätt när klyftorna är nästan färdiga) eller även en skvätt citron.