Pumpasoppa med majs och apelsin

  • 1 medelstor pumpa
  • 4 gula lökar
  • rapsolja
  • paprikapulver
  • gurkmeja
  • basilika
  • grönsaksbuljong
  • salt 
  • svartpeppar
  • 1 burk majs
  • 2 apelsiner
  • 2-3 dl kokta gula ärtor
  • 2 dl kokta kikärtor
  • Rödlök
  • Tomater
  • Sambal oelek

Finhacka löken. Hetta upp olja och fräs paprikapulver och gurkmeja ett par minuter. Lägg i löken, sänk värmen och låt bli mjuk. Skala och skär pumpan i små bitar. Låt fräsa med en stund, tillsätt sedan vatten, grönsaksbuljong, salt, svartpeppar och basilika. Låt koka tills pumpabitarna börjar koka sönder. Mixa gula ärtor, kikärtor och majs. Behövs vätska så använd buljong från soppan. Blanda sedan i mixet i soppan och låt alltsammans koka i några minuter. Smaksätt med apelsinsaft och ev. lite finskurna apelsinbitar.

Tomatsalsa till soppan: Finhacka löken, skär tomaterna i bitar. Smaksätt med sambal oelek. Servera i soppan för den som vill ha mer styrka.