Amerikansk Pumpapaj
Pajdeg
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 krm salt
- 2 msk vatten
Fyllning
- 400 g pumpa, skalat och tärnat
- 2 dl vispgrädde
- 1,75 dl råsocker
- 3 ägg
- 1 tsk mald kanel
- 1 tsk mald ingefära
Till servering
- valnötter/pekannötter till garnering
- vaniljglass eller vispad grädde
En klassisk söt dessertpaj:
- Blanda snabbt samman pajdegen i en matberedare. Klä en pajform, ca 28 cm i diameter och gärna med löstagbar botten, med degen. Nagga botten me en gaffel.
- Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 15 min i mitten av ugnen.
- Fyllning: Sjud pumpa i lite vatten ca 15 min tills det är mjukt.
Låt rinna av i en sil. Mixa pumpan till en puré. - Vispa ihop ägg och råsocker pösigt. Blanda i grädden, pumpapurén och kryddorna.
- Häll fyllningen i pajskalet. Grädda ca 50 min i nedre delen av ugnen.
- Garnera gärna med valnötter eller pekannöter och servera gärna med vaniljglass eller vispad grädde.