Joe’s spenatpaj
( 4 port)
Pajdeg med potatis:
- ca 150 g kokt, kall potatis
- 50 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
Fyllning:
- 300 g spenat (eller andra gröna blad)
- 250 g keso
- 2 ägg
- 1 dl grädde
- riven parmesanost
- salt och svartpeppar
En grönsakspaj som kan varieras med olika innehåll allt beroende på vad som finns att tillgå. Gröna blad, t.ex. nyzeeländsk spenat, målla och grönkål kan användas på ungefär samma sätt.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv potatisen och blanda med övriga ingredienser, lätt med fingertopparna. Kläm ut i en smord pajform, nagga botten och förgrädda i 10 min på
- 200 grader.
- Gör under tiden fyllningen: Koka spenaten helt kort i lättsaltat vatten. Slå av i en sil och pressa ur vattnet.
- Hacka spenaten grovt.
- Blanda keso, ägg, grädde, spenat, parmesan och kryddor i en skål. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Sänk värmen till 175 grader och grädda pajen klar, det tar ca 30 min.
Servera med en härlig sallad.