Zucchinibiffar med tsatsiki

Tsatsiki

  • Gurka
  • Vitlök
  • Grekisk yoghurt (alt. creme fraiche)
  • Citronjuice
  • Olivolja

Zucchinibiffar

  • Zucchini
  • Salt
  • Basilika
  • Fetaost
  • Ägg 
  • Vetemjöl
  • Svartpeppar
  • Olja

Börja med att göra tsatsiki: Riv gurka grovt och lägg i ett durkslag. Om skalet känns grovt, börja med att skala gurkan. Salta, låt dra en liten stund och krama sedan försiktigt ut vätskan. 

Skala och pressa vitlöksklyftor. Blanda med grekisk yoghurt, citronjuice och olivolja i en skål. Servera tsatsikin kall med zucchinibiffarna.

Riv zucchinin grovt.  Salta, låt dra en liten stund och krama sedan försiktigt ut vätskan.  

Finhacka salvian och smula fetaosten.

Vispa ihop  ägg och mjöl. Tillsätt zucchini, fetaost, basilika, salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet.

Stek biffarna i rikligt med olja några minuter på varje sida tills biffarna fått fin färg.