Stir-fry nudlar med grönkål

  • Äggnudlar
  • Olja
  • Gul Lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Paprika
  • Zucchini
  • Morot (om ni har fått)
  • Grönkål
  • Sockerärtor
  • Chili

Sås

  • 2 msk sojasås 
  • 2 msk vatten
  • 1 msk  honung
  • 1 tsk sesamolja

Koka nudlarna enligt förpackningen. Skölj med kallt vatten och låt rinna av i durkslag.

Rör ihop ingredienserna till såsen.

Skala löken och skär i tunna klyftor.  Skala och skiva morot tunt. Skär och dela sockerärtor diagonalt i två. Tar bort kärnan från paprika och skär i tunna ringar.  Riv av grönkålen från den grova stjälken.

Fräs lök, chili och vitlök i några minuter i stekpanna.

Tillsätt grönsakerna steka i 1- 2 minuter. Sockerärtor borde vara al dente.

Tillsätt såsen och grovhackat basilika, rör om och låt puttra i någon minut. Rör ner nudlar och rör om tills nudlarna är varma. Smaka av med salt och peppar.