
Tomat
Tomat är en älskad grönsak som kan användas rå eller konserveras på många olika sätt ifall en lyckas inte äta upp överskottet vid högsommaren.
Säsong
Från Sommaren till Skördetiden.
Hållbarhet
1 vecka.
Förvaring
I rumstemperatur (men inte i direktsol).
Konservering
- Frysa:
- Frys krossade tomater
- Frys hela råa tomater
- Torka
- Konservera
Kort och gott
Tomat kan användas i många olika maträtter, här är några goda förslag för att använda överskott av färska tomater:
- Enkel tomatsallad: dela tomater i halvor eller skivor, lägg i en durkslag med en rejäl nypa halvsalt och låt vila en halvtimme så att saltet driver ut vätskan från tomaterna, skaka av vätskan som har blivit över och servera tomaterna på en fat med t.ex basilika och mozzarella och ringla över lite olivolja och balsamico.
- Pan tumaca: mixa ihop råa tomater, olivolja, salt, en vitlöksklyfta och några brödsmulor (för att det ska tjockna). Använd som pålägg på bröd eller som dip.
Recept
Sorry, no posts with this tag!