
Torka
Att torka grönsaker kan vara ett bra sätt att förvara de enkel och långsiktigt.
a. Lufttorka
Chili, vitlök, lök, och de flesta kryddor som oregano, mynta, salvia.. går bra att torka i rumstemperatur hängande luftigt och inte i direkt solljus. Torka hängande i knippe, lök/vitlöksflätor, i snore, eller i luftiga nätbrickor.
b. Torkugn
För andra grönsaker som inte går att lufttorka får en använda en aktiv avfuktning i t.ex torkugn. Hemligheten för att bevara kvalitén är att ha lågtemperatur under längre tid, vilket kan vara svårare i en vanlig ugn, men som kan uppnås med lägsta temperatur och genom att ha luckan på glänt. Det vanligaste är att torka frukt och svamp, men vissa grönsaker går också fint att torka som t.ex tomat, morot och zucchini. Spara torkade grönsaker mörk i en lufttätt burk.